Raven van Dorst: “Het maakte me nog meer het buitenbeentje”

ByLisa Paulussen

26 oktober 2024
Foto: Play4

Raven van Dorst werd in 1984 geboren, maar men kon niet zeggen of van Dorst een jongen of een meisje was. De ouders moesten een keuze maken en kozen voor een meisje. Maar zelf voelde Raven dat er iets was.

“Ik voelde dat ik niet was zoals de meisjes in mijn klas, maar ook niet zoals de jongens. Meisjes deden meisjesdingen en jongens deden jongensdingen. Ik werd in die meisjesdingen geduwd, maar ik wilde jongensdingen doen, zoals gitaarspelen. Dus werd ik een heel wild, onbegrepen kind. Ik mocht nooit naar verjaardagsfeestjes van meisjes omdat ik te druk was, en de jongens nodigden me niet uit omdat ik een meisje was”, vertelt Raven in Humo.

Raven was ook een echte rebel en heeft het zowat allemaal gedaan. Roken, blowen, drugs en zuipen, het passeerde allemaal de revue.

“Ik voelde al snel dat ik op meisjes viel en dat maakte me nog méér een buitenbeentje – ik ben opgegroeid in Maassluis, een klein stadje in Zuid-Holland. Ik was het enige lesbische meisje in de basisschool, maar ik heb het meteen hardop uitgesproken. Daar schaamde ik me niet voor, maar in de ogen van mijn omgeving was het not done.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.