Koen De Bouw: “Je vergroot je eigen kwetsbaarheid”

ByLisa Paulussen

21 oktober 2024
Foto: Photo News

Het ouderschap is iets van het mooiste wat je ooit kan overkomen. Het brengt veel geluk met zich mee, maar ook veel angsten en onzekerheid. Dat moest ook Koen De Bouw ontdekken toen hij vader werd.

“Wanneer er kinderen komen, vergroot je je eigen kwetsbaarheid. Zowel mentaal, fysiek als emotioneel zijn ze een uitvergroting van jezelf. Ook dat is een les die ik heb moeten leren: dat je kinderen aparte persoonlijkheden zijn, die niet aan mij zijn vastgegroeid. Als ouder leer je dat je kinderen niet per se dingen moeten gaan doen die jij nooit hebt kunnen doen. Tussendoor deel je ook nog eens alle hoogte- en dieptepunten met elkaar”,  zegt Koen in De Morgen.

Koen hoort natuurlijk ook verhalen van kinderen die breken met hun ouders en hij mag zich niet inbeelden dat dat bij hem ook zou overkomen.

“Kinderen krijgen is ze ook laten zoeken. Het kan soms lang duren eer ze hun weg vinden. Jolan is nu 30 en krijgt volgend jaar zijn eerste grote rol als acteur. Daarnaast scout hij sinds kort jonge kunstenaars voor een nieuwe galerie in Antwerpen. Iets wat hij altijd al heeft willen doen, en waar hij nu de kans voor krijgt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.