Martin Heylen: “Ik word ouder en straks ga ik dood”

ByLisa Paulussen

15 oktober 2024
Foto: Peter De Smedt

Martin Heylen is terug met een nieuw tv-programma ’40 jaar Reilen en Heylen’. Daarin keert hij terug naar mensen die hij ooit heeft ontmoet voor zijn programma’s of mensen die hij ooit voor zijn programma’s heeft geïnterviewd.

En wat hij vooral heeft geleerd uit die ontmoetingen, 20 jaar later, is dat mensen toch wel wat zijn veranderd doorheen de jaren.

“Uiteraard doet de tijd iets met ons. Bij sommige gesprekspartners maakte ik een sprong van 40 jaar. In de kern verander je niet. Je kijkt min of meer op dezelfde manier naar de wereld, maar je hebt meer ervaring. Als twintiger kon ik dit programma nooit maken, omdat ik me nog volop in het leven moest smijten”, begint hij in Primo.

Door een programma als dit te maken wordt Martin ook wel een beetje geconfronteerd met de jongere versie van zichzelf. Hij is altijd een nieuwsgierige jongen gebleven.

“Ik word ouder en straks ga ik dood. De afgelopen jaren heb ik al wat vrienden en vriendinnen verloren en zelf heb ik ook al eens op het randje gestaan. Daarom geniet ik des te meer van elke dag die komt. Ik ben me veel bewuster van de waarde van mijn bestaan. Omdat ik al wat verder in het leven sta, kon ik me veel beter inleven in de verhalen van de mensen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.