Peter Van de Veire: “Er rezen brandende kandelaars uit de grond”

Foto: Peter De Smedt

Vroeger werden er vaak dansmarathons gelanceerd. Vooral arme gezinnen namen deel aan zo’n marathon in de hoop van de geldprijs in de wacht te slepen. Er viel zelfs ooit in Boston een dode nadat de man 87 uur aan een stuk had gedanst.

Wie zich nu ook aan een dansmarathon waagt is Peter Van de Veire. Hij doet dat op 25 oktober, speciaal voor Kom Op Tegen Kanker.

“Ik herken dat soort verhalen: toen ik voor MNM marathonradio maakte, kreeg ik dat soort verhalen bij de vleet te horen. Ken je het verhaal van de Amerikaan die zo lang wakker bleef dat hij zot werd en iemand vermoordde? Mij nog niet overkomen”, zegt hij in Humo.

Marathonradio is altijd behoorlijk pittig geweest voor Peter, dat zal hij ook niet ontkennen. Er zijn zelfs momenten geweest waarop hij begon te ijlen. Zo zag hij zelfs Thibaut Courtois door de deur stappen.

“Pas op, Thibaut was er écht, naar men mij verzekert. Maar onder zijn voeten rezen wel brandende kandelaars uit de grond, en de muren, nochtans felblauw, kleurden opeens bloedrood. Het rare was: ik was me ervan bewust dat ik aan het hallucineren was. Ik heb nog nooit drugs genomen, behalve alcohol en een eenzame sigaret, maar ik stel me voor dat het zo aanvoelt. Geen aanrader. Maar 24 uur? Dat moet lukken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.