Jeroom: “Alles komt op jouw schouders terecht”

ByLisa Paulussen

16 oktober 2024
Foto: VRT

Voor Remus, de zoon van Jeroom en Elodie Ouédraogo moet het niet makkelijk zijn geweest om eerst zijn mama drie weken te zien vertrekken voor ‘Over De Oceaan’ en een jaar later ook nog eens zijn papa.

3 weken is best lang voor een jongen van negen, maar Elodie heeft het fantastisch aangepakt tijdens de tijd dat Jeroom weg was.

“Overdag ging hij naar school en Élodie heeft de weekends opgevuld met leuke uitstappen. Hij stond er dus amper bij stil dat ik weg was. En voor alle duidelijkheid: Remus hangt even hard aan zijn mama als aan zijn papa. Twee jaar geleden zat Élodie op die boot over de oceaan. Eigenlijk is Remus het grootste slachtoffer, maar we laten hem nooit aan zijn lot over”, zegt Jeroom in Story.

Jeroom weet hoe het is om drie weken alleen thuis te blijven met zijn zoon, maar ook hoe het is om zijn zoon 3 weken thuis te moeten achterlaten. Hij denkt dat het voor de mensen op het thuisfront toch het ergste is.

“Plots komt alles op jouw schouders terecht en dat is soms echt vloeken. Bovendien weet je ook niet hoe het op de boot is. Je kan via een app volgen waar ze zitten, maar dat is het. Toen Élodie die drie weken weg was, hield ik een dagboekje bij waarin ik opschreef wat we elke dag gedaan hadden. Ik heb het haar nooit gegeven, ik was gewoon blij dat ze terug was. Maar aan boord is er zoveel te doen, je hebt geen besef van tijd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.