Kat Kerkhofs: “Zij leerde mij daarmee om te gaan”

ByLisa Paulussen

10 oktober 2024
Play4

Terwijl de één meteen toehapt op het voorstel van ‘Over De Oceaan’, heerst er bij de ander grote twijfel. Dries Mertens heeft zijn vrouw Kat Kerkhofs over de streep moeten trekken om toch deel te nemen.

“Ik vertelde hem dat ze gebeld hadden voor ‘Over De Oceaan’, en dat ik het niet zou doen. Ik hoopte dat hij mij gelijk zou geven. Maar Dries zei direct: ‘Als je dit afwijst, ben je echt wel dom. Dit wordt een van de mooiste ervaringen uit je leven.’ Ik dacht: ‘Hij heeft gelijk, het is once in a lifetime’”, zegt Kat in Dag Allemaal.

Kat liet zich dan toch overhalen en hapte toe. Maar niet zonder dat ze bang was voor heel wat dingen. De maanden voor het vertrek vond ze verschrikkelijk.

“Ik ben naar een therapeut geweest die me manieren aanreikte om daarmee om te gaan. En ik dacht ook aan Ciro. Dries is niet altijd ter beschikking als babysittende papa. Gelukkig waren er de oma’s en de opa’s. Zowel zijn ouders als mijn mama en stiefpapa zijn naar Turkije gekomen. Dat had ik allemaal op voorhand goed geregeld. Dries heeft dus veel hulp gehad en Ciro is niets tekortgekomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.