Jo De Meyere heeft compassie

ByLisa Paulussen

29 september 2024
Foto: VRT

In een interview met het magazine Primo heeft acteur Jo De Meyere na een beroepscarrière van net geen 60 jaar recent officieel zijn afscheid van het podium en de opnameset aangekondigd. En dan te bedenken dat hij in eerste instantie afstudeerde als maatschappelijk assistent.

“Ik ben anderhalf jaar als maatschappelijk werker verbonden geweest aan de Universiteit Gent. Ik zat er echt te verkommeren in mijn kamertje”, weet Jo nog. “‘Dit kan mijn leven toch niet zijn?!’, dacht ik bij mezelf. Ik speelde toen al wat avant-gardetheater in Arca en ik besloot mijn wil door te drijven – tegen de zin van mijn ouders – en me aan het conservatorium in te schrijven.”

“In 1965 ben ik dan vervolgens als stagiair aan het Nederlands Toneel Gent begonnen. Daar heb de hele leerschool doorlopen”, gaat Jo verder. “Ik werd acteur van het derde plan, dan groeide ik door naar het tweede en het eerste plan. Je had tien of twaalf jaar nodig om een goed acteur te worden, zoals een chirurg járen nodig heeft om een topdokter te worden. Dat was toen zo. Echt de stiel leren. En dat was goed. Nu heb ik soms compassie als ik jonge acteurs aan het werk zie.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.