Daarom zien we Lili en Marleen niet meer

ByLisa Paulussen

27 september 2024
Foto: DPG Media

Drie decennia na de lancering van ‘Lili en Marleen’ leeft de reeks verder in de harten van de acteurs én van de fans. Al blijven die laatsten op hun honger zitten, want de serie is tegenwoordig nergens meer te bekijken.

Achter gesloten deuren woedt er dan ook een ‘centenkwestie’ tussen de zender VTM en René Vlaeyen, de producent van de reeks. Zo wist het weekblad Dag Allemaal te achterhalen. Volgens die laatste heeft VTM destijds betaald om de reeks in een bepaalde periode te mogen uitzenden, maar zitten de exploitatierechten vandaag opnieuw bij hem.

VTM is nu in gesprek over heruitzendingen, maar Vlaeyen wil een eerlijke vergoeding én de garantie dat ‘Lili en Marleen’ een mooi plekje krijgt in het zendschema, en niet ergens wordt weggemoffeld op een onmogelijk uur. Maar zolang beide partijen niet tot een compromis komen, stormt het voorlopig dus nog even onder de mansarde van café De Lichttoren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.