Pedro Elias: “Ik ben blij dat ik een ego heb”

ByLisa Paulussen

19 september 2024
Foto: Play4

Er wordt wel eens gezegd van mensen in de tv-wereld dat ze een groot ego hebben, en dat ze het ook niet onder stoelen of banken steken. Maar wat denkt Pedro Elias daarvan?

“”Vraag dat ook maar eens aan een groep neurochirurgen, voetbaltrainers of filatelisten. Waarmee ik wil zeggen: in elke subgroep van de samenleving heb je mensen met een groot ego. Op tv zijn wij misschien meer aanwezig dan een ander, waardoor ons ego sneller zichtbaar is. Maar ik denk dat je dat overal gaat vinden waar territoriale belangen spelen”, zegt hij in De Morgen.

Iedereen heeft een beetje een ego, dat is ook gewoon goed voor jezelf vertrouwen. Pedro vindt het vooral jammer dat het woord altijd een negatieve bijklank heeft.

“Zo zie ik dat niet. Ik ben blij dat ik een ego heb in wat ik maak, maar ik zie natuurlijk ook af. Omdat ik mijn afgewerkt product nooit goed genoeg vind en eraan kan blijven prutsen. Ik ben wel blij dat ik een job heb waarvoor ik geschikt blijk. In mijn persoonlijke leven ben ik niet de man met het meeste zelfvertrouwen…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.