Rob Vanoudenhoven: “Ik kon het niet beter”

ByLisa Paulussen

15 september 2024
Foto: DPG Media

Rob Vanoudenhoven heeft veel leuke dingen mogen doen in zijn carrière, maar hij heeft toch een aantal keer nee gezegd. Zo wilde hij niet op tournee met The Kinks omdat hij zijn vriendin niet wou missen en heeft hij ook een presentatieopdracht voor ‘De Pappenheimers’ afgeslagen.

“Van dat laatste heb ik wel even spijt gehad… Ik was toen met een eigen programma bezig. Carrièregewijs had ik dat misschien toch moeten doen. Maar ik wilde mijn eigen producties maken en vond dat dat een programma van den Tom was en dat hij dat schitterend deed. Ik meende dat dat niet beter kon, dus durfde ik niet”, geeft hij toe in Primo.

Uiteindelijk begon Rob toch te beseffen dat iemand zich zo’n programma eigen kon maken, zoals Erik Van Looy en ‘De Slimste Mens’. Maar nu is het natuurlijk te laat.

Televisie, Rob is er nog steeds mee bezig, maar minder dan vroeger. Hij concentreert zich nu vooral op de kunst.

“Vanaf 350 euro kan je al een werk kopen. Het blijven democratische prijzen, zelfs voor de grootste werken. Ik heb niet te klagen, het gaat echt goed en ik geniet er met volle teugen van. Dat ‘succes’ heeft mijn manier van werken trouwens niet veranderd. Ik zal wel nog eens open atelierdagen houden en dan zal je zien dat hier materiaal van zeker 30 jaar ver ligt…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.