Dany Verstraeten: “Die werkten helemaal niet verlammend”

ByLisa Paulussen

14 september 2024
Foto: VTM

Nu Dany Verstraeten niet meer naar de nieuwsdienst hoeft te gaan, heeft hij tijd zat voor een heleboel andere dingen. Zo zou hij in de politiek kunnen gaan zoals andere schermgezichten deden toen ze op pensioen gingen.

“Ik ben al gevraagd geweest, Niet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober, maar wel voor de verkiezingen die eerder al in juni plaatsvonden. Na mijn vertrek bij VTM werden er een paar ballonnetjes opgelaten, maar ik ben daar niet op ingegaan. Ik heb altijd een neutraal imago gehad en wil dat zo houden. Het feit dat verschillende partijen mij polsten, zie ik als een bewijs van mijn neutraliteit. Maar ik heb altijd het gevoel gehad dat de politiek niet mijn biotoop is”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Zo’n 10.000 nieuwsuitzendingen heeft Dany gepresenteerd, maar nu hij op pensioen is vallen de deadlines en bijhorende stress allemaal weg.

“Ik heb nooit last gehad van die deadlines. Die werkten voor mij niet verlammend, maar deden me juist beter functioneren. Ik heb er wel een tic aan overgehouden, want vandaag zijn alle deadlines weggevallen, maar kijk ik nog steeds voortdurend op mijn uurwerk, alsof ik straks nog een uitzending heb.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.