Tom Waes: “Het helpt ons overeind te blijven”

ByLisa Paulussen

13 september 2024
Foto: Peter De Smedt

Toen Tom Waes begon met het programma ‘Kalm Waes’ had hij misschien gehoopt om te weten te komen waarom hij altijd zo ongeduldig en onrustig is. Maar waar die stress vandaan komt, is hij dankzij het programma niet te weten gekomen.

“Waarom ik er zo goed tegen bestand ben, wel. In het ­labo is gebleken dat mijn stressniveau snel omhooggaat. Op zich is dat niet slecht: stress helpt ons om overeind te blijven. Opvallender is hoe snel mijn stressniveau daalt. Wat niet wil zeggen dat ik de laatste jaren niet een paar keer tegen een burn-out heb aangezeten”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Na zijn ongeval met de speedpedelec heeft hij het heel erg zwaar gehad, omdat hij niks meer kon. Maar ook op momenten zoals nu heeft hij het soms zwaar.

“Veel vrije dagen heb ik dit jaar nog niet gehad. Toch is er iets veranderd. Ik sta van maandag tot vrijdag op de set. Vroeger zou ik vrijdagavond nog de snelboot hebben genomen en drieënhalf uur naar Antwerpen zijn gereden om daar ’s nachts aan te ­komen, zaterdag één dag thuis te zijn en zondagmiddag weer te vertrekken. Nu zei mijn vriendin Charlotte: blijf jij maar op Terschelling, ik kom wel naar jou.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.