Gustaph: “Ik was daar nog erg onzeker over”

ByLisa Paulussen

1 september 2024
Copyright: VRT

Zelf scoorde Gustaph en grote hit met ‘Because Of You’, maar wist je ook dat Gustaph ooit heeft meegezongen met ‘Laat De Zon In Je Hart’ van Willy Sommers. Natuurlijk niet op de voorgrond, maar hij is wel te horen als backing vocal.

“In 2006 had ik nooit kunnen voorspellen dat dit nummer zo iconisch zou worden. Het was die dag gewoon één van de vele liedjes die we in de studio opnamen. Maar kijk: waar ‘Laat de zon in je hart’ ook door de boxen klinkt, gaat het dak eraf. Zelfs in openlucht! Ik heb ontzettend veel respect voor Willy Sommers. Zijn agenda puilt uit. Maar ik denk dat optreden zijn levenselixer is. Van feestzaal naar podia hossen houdt hem jong”, zegt Gustaph in Tv Familie.

De zanger heeft van zijn passie zijn beroep kunnen maken en dat kunnen niet veel mensen zeggen. Sindsdien overkomt de zanger vanalles.

“Toen ik rond de eeuwwisseling net begon in de muziekbusiness, was ik nog erg onzeker over wie ik wilde zijn en wat mijn muzikale ambities waren. Als veertiger kan ik het succes beter relativeren én er meer van genieten dan als twintiger.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.