Katja Retsin: “Het is het omgekeerde van onszelf”

ByLisa Paulussen

26 augustus 2024
Foto: Peter De Smedt

In de nieuwe komedie van het Farcetheater speelt niet alleen Katja Retsin mee, ook haar man Jan Schepens is te zien in het stuk. Ze spelen net zoals in het echte leven een koppel. Maar er is één groot verschil.

“Onze personages in deze deurenkomedie zijn het omgekeerde van hoe wij zelf zijn. Ikzelf speel een brave huisvrouw die niets liever doet dan thuisblijven en etentjes organiseren met vrienden. Jans personage is ook vrij saai, hij gaat elke dag met zijn aktetas naar het werk. Tot de man met een verkeerde koffer thuiskomt”, vertelt Katja over het stuk.

In de koffer zit 10 miljoen. De man wil meteen vertrekken met de noorderzon, maar dat ziet de vrouw niet zitten.

“In het echte leven ben ik degene van wie de valies altijd klaarstaat en die meteen zou vertrekken, en Jan is degene die zegt: ‘Maar we hoeven toch niet zo ver te gaan’ of ‘We blijven gezellig thuis’.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.