George Baker: “Ik moet daar nu voor zorgen”

ByLisa Paulussen

25 augustus 2024
Foto: Showbizznieuws247.be

George Baker komt uit een muzikaal nest. Zijn moeder was best muzikaal want ze zong in een koor. Maar het is vooral door zijn vader dat hij het talent en de passie heeft meegekregen. Helaas heeft hij zijn vader nooit gekend.

“Hij was een Italiaan, doodgeschoten in Nederland in het begin van de oorlog. Hij heette Caruso. Maar er zijn veel Caruso’s in Italië. Toen ik er op tournee was – ‘Little Green Bag’ stond toen op nummer 1 in Italië -, kreeg ik wel duizend brieven van mensen die Caruso heetten. Ik weet dat mijn vader uit Calabrië kwam. Een Nederlands tv-programma probeerde nog om zijn familie op te sporen, maar het onderzoek liep gewoon vast”, vertelt George in Primo.

Als kind heeft George zijn vader vel gemist. Pas toen hij zelf vader werd, wist hij dat gemis van zich af te zetten.

“Ik dacht: ik moet nu voor mijn kinderen zorgen. Ik was 19 toen ik trouwde met Tiny. Ze was zwanger. We hebben drie kinderen op de wereld gezet. Mijn tweede vrouw Blanche, met wie ik nu nog samen ben, had al twee dochters, en dan hebben we nog twee kinderen van ons samen gekregen. Mooi, hé? Ik hou van al mijn kinderen. En mijn negen kleinkinderen. Ik zie ik veel van mezelf in hen terug.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.